Türkçe, Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım Bilgileri

28 Nisan 2014 Pazartesi

Haftanın Kitap Önerisi

Yazarın, " Özgürlük şairi Tevfik Fikret' in romanı" olarak tanımladığı Elbet Sabah Olacaktır, şairin hayatını belgesel canlılığıyla anlatan bir kitap.


Kitap Servet-i Fünun topluluğunun ünlü sanatçılarından Tevfik Fikret' in hayatını ve içinde bulunduğu dönemi bu dönemin tüm özellikleri ve edebi çevresiyle ele alıyor.Geniş araştırmalar sonucu yazılmış kitapta bu büyük şairin hayatına dair ayrıntıları; Recaizade Ekrem , Muallim Naci gibi dönemin edebiyatçılarını da yakın plandan görebilirsiniz.

Edebiyat derslerine ilginç ayrıntılar katmak isteyen öğrencilere, edebi bilgilerini geliştirmek isteyen LYS öğrencilerine ve meraklılarına tavsiye edilir.

Bu memlekette de bir gün sabah olursa, Haluk,
Eğer bu memleketin sislenen alın yazısı
Dirençli, dinç bir elin güçlü, canlılık verici
Dokunmasındaki titremle silkinip, şu donuk,
Şu paslanan yüzü halkın biraz gülerse...


................

Evet, sabah olacaktır, sabah olursa, geceler
Geçer, kıyamete dek sürmez; en sonunda bu gök
Bu mavi gök size bir gün acır; usanma sakın. 


Tevfik Fikret - Sabah Olacaktır şiirinden 
Share:

0 yorum:

Yasal Uyarı

Bu blogta yer alan içerikler -aksi belirtilmediği takdirde- üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan Özge Şen'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz.

Copyright ©

Translate

Recent Posts

Definition List

Pages

Theme Support

MyFreeCopyright.com Registered & Protected