Türkçe, Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım Bilgileri

24 Ocak 2014 Cuma

TÜRKÇE DERSİ NASIL ÇALIŞILMALI


Türkçe dersi ile ilgili öneriler 

Merhaba, 

Hepimizin az çok sevdiği, okuduğu romanlar veya şiir kitapları ile kıyısından köşesinden bağlantı kurduğu bir ders Türkçe. Peki nasıl çalışılmalı ?

Öncelikle Türkçe derslerinde başarılı olabilmek için yorum gücünü geliştirmek şart. Düzenli kitap okuma alışkanlığıyla anlam sorularını ( sözcük, cümle veya paragraf ) rahatça yapabilirsiniz.

Bilinmeyen kelimeler için sözlüğe başvurmak hem kelime hazinesinin artmasına hem de kendinizi yazılı olarak da rahatça ifade edebilmenize olanak sağlar.

Yaygın olarak yapılan yazım yanlışlarını günlük yaşamınızda düzeltmeniz sınavlarda size kolaylık sağlamasının yanı sıra sizi Yazım Yanlışları gibi bir konudan da kurtaracaktır.

Dil bilgisi sorularında ise ezberden kaçınarak anlamaya çalışmak yararınızadır.

Başarılar ;)
Share:

0 yorum:

Yasal Uyarı

Bu blogta yer alan içerikler -aksi belirtilmediği takdirde- üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan Özge Şen'e aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz.

Copyright ©

Translate

Recent Posts

Definition List

Pages

Theme Support

MyFreeCopyright.com Registered & Protected